Dragos Stavaroiu Photography

Wednesday, October 29, 2008

Mondenitati

 "Scoala de Vrajeala", unde se pot inscrie cei care au probleme de amor si unde vor invata dupa ghidul de agatat."Specialistul Scolii de agatat, doctorul psiholog Sir Lovealot, ii va consilia pe toti cei care doresc sa-si gaseasca perechea sau care sunt prea timizi sa abordeze persoanele dragi lor". Extraordinar, dar la categoria "persoane dragi" se incadreaza si mama. Si sincer, nu cred ca exista persoane foarte multe, care sa aiba probleme in a o aborda pe mama. Mai ales tanara generatie, care probabil e atrasa de astfel de "scoleala", e chiar experta in abordarea mamelor,cand vine vorba de: Am nevoie de bani, sa ma duc in mall, ca au deschis astia Scoala de Vrajeala". Oare de idiotenii fara sens, asta in ideea ca r fi unele si cu sens, acceptabile, mai sunteti capabili, dragii mei? Ma intreb "doctorul psiholog" , care e si Sir pe deasupra, o fi sanatos cu capul? Ce poti tu invata un copil, care nu are bazele fundamentale ale respectului, de sine si de altii, care nu are incredere nici macar in propria-i mana, care nu stie nici macar ce cauta acolo? Juramantulul lui Hipocrate, "doctore", iti suna cunoscut?(Articol din "Compact", 23 octombrie 2008).

"Pentru ca Romania va creste prin responsabilitate si bun simt". O fraza fara speranta.Si fara ecou.

Si ca sa nu para a fi doar o teorie, argumentez cu aspecte ale societatii din care destinul ne-a ales sa facem parte. Cu un scop...posibil.
Ca si cum nu ar fi fost destula invazia tabloidelor care ne prezinta in mod colorat si sufocant aspecte ale vietii private ale persoanelor publice, ca si cum acestia nu ar face parte tot din rasa umana si nu ar avea acelasi metabolism ca celelalate 6 miliarde de suflete de pe Terra, avem acces gratuit la informatii "fierbinti" prin "Ring" "Compact"(a se citi ca o sintagma).
"Divele" noastre dragi.Mandria tarii si a neamului.Subiectul stirilor mondene.Invidia "gagicilor" de la scara blocului,scuipand seminte si citind barfe pe banda rulanta, din "cotidianele" de gen. 
Orbirea nu mai poate fi privita ca un handicap.Poate fi o binecuvantare. Peisajul autohton este marcant. Ceea ce ti-ai dori sa fie iluzii e relitatea indoielnica.Spun indoielnica, pentru ca nici macar aceasta realitate nu pare fi reala, pentru ca e prea apropiata de stupid.Un stupid atat de grav incat pare scapat dintr-un laborator de cercetare pentru cele mai neobisnuite si indepartate de evolutie comportamente umane. O sa spuneti ca nu e neobisnuit. As putea fi acord, insa eu sunt o optimista. Cred ca exista o cale de a o impedica sa mai rapuna pe nimeni.
Nu zic insa ca am si gasit-o.


Cu subtitlul "DORINTA. Are incredere in terapiile alternative", ca si cum asta ar avea vreun sens, aflam : "Cristina Spatar face reflexoterapie pentru a ramane insarcinata". Un detaliu destul de intim, as spune eu. Dar unde mai pui ca mai aflam ca a mai avut, saraca, si operatie de extirpare a chisturilor ovariene. De ce ai vrea tu, femeie, sa stie o tara intreaga detalii despre organele tale genitale? 

"Cristina Rus a luat masa cu parintii iubitului ei". Fara sa vreau, si probabil, fara sa vrea si dansa, aflu detalii despre familia ei, sora, bunica, parinti si viitorii socri , incat nici despre familia mea nu stiu atatea.

"Andreea Balan a ajuns la un tarif de 3000 de euro!". Citez din vorba dulce a Andreei, care mult aduce. Mult ce? "Nici nu visam sa ajung la aceasa performanta.Pe viitor, vreau sa si cant asa cum dansez.Am inceput sa iau lectii de canto, de doua ori pe saptamana". Ne bucuram pentru tine, Andreea, ca in cele din urma, ti-ai dat seama ca dupa ce ne-ai chinuit atatia ani nu numai cu vocea, dar si cu imaginea-ti in sine, ai decis sa iei lectii de canto. Draga de ea, acum ti-ai dat seama ca nu stii sa canti? Ca sa nu mai punem la socoteala ca abia ce ai invatat sa dansezi. De nasucul tau ti-ai dat seama cand te-ai uitat in oglinda?

"Tridentele, martore ale unui accident cu victime". Tridentele, ramase doua la numar, probabil celeilalte blonde nu i-a mai placut menage-a-trois, au fost martore ale accidentului, de la geamul hotelului unde erau cazate dupa un obositor concert, nu-i asa? "Am stat pana a venit salvarea, iar victimele au fost scoase dintre fiare.Cu greu am putut adormi". Unde ati stat, papusa? La fereastra? Scuza-ma, dar presupun ca de la distanta respectiva, nu ati facut decat sa deduceti ce se intampla acolo jos. Martora in adevaratul sens al cuvantului, ma numesc eu, pentru ca sunt martora la idiotenia voastra facuta publica. Stiu, din pacate nu am nici o sansa sa fiu privata de acest privilegiu. Proasta sunt eu, ca ma doare pentru voi.

Pe ultima pagina, o duduie care se crede sexy, aspirand la statutul de "diva", imbracata in galben, cu o bluzita cu un motanel simpatic cu mustati lungi, model cica, de la Star Models, ne marturiseste, desi nu cred ca are mai mult de 16 ani: "Eu am amintiri legate de bancheta din spate". Regret ca trebuie sa afli, dar Mos Craciun nu exista. Pentru ca daca ar fi existat, as fi citit "Eu am amintiri legata in portbagaj".

"Ring", 23 octombrie 2008.

No comments: