Dragos Stavaroiu Photography

Wednesday, December 30, 2009

Sarbatori fericite? Care sarbatori? Care fericire? Despre ce vorbim?Trei saptamani dupa alegerile prezidentiale. Bineinteles ca nu au disparut toate afisele electorale de pe strazi. Va mai dura.... cum e normal de altfel....Desi nu am urmarit atent succesiunea faptelor dupa "reincoronarea" presedintelui , stiu ce s-a intamplat in tot acest timp. Fie ca vreau, fie ca nu. Chiar daca lumea spune ca se fereste sa abordeze subiectul politic, oriunde se vorbeste despre asta. Atat de mult, pentru ca parem preocupati de soarta noastra. Atat de mult, incat am inchis ochii si am votat.In tandem cu anotimpul calendaristic, Bucurestiul e mai cenusiu ca altadata. Nici macar decorul de sarbatori nu mai e la fel de luminos ca in alti ani. Si oamenii sunt ingrijorati.
Din punct de vedere socio-politic (dar ce zic eu aici???), nu se intampla nimic. Si chiar daca s-ar intampla ceva, nu ar fi suficient.
Practic, nimic nu s-a schimbat. Acelasi presedinte, acelasi Guvern, acelasi sentiment ca nu avem nici o directie.Poate doar "unii" mai nervosi si mai puternici. Dar nu noi.
In conditiile date, stresul e unicul tau amic. Te insoteste in permanenta. Si oricat te-ai stradui sa-l tii in frau, rabufnesti in cele mai nepotrivite momente: cand o colega rade la o gluma idioata; cand colegii glumesc intre ei, iar tu, incomplet adaptat, impreunezi mainile adoptand o atitudine ostila; cand programele cu care lucrezi dau erori, nu poti sa lucrezi, ramai in urma si constati ca doar tu ai problema asta; cand ai vrea sa bei apa dar Fanta de portocale e mai bun s nu te poti abtine, chiar daca o sa te simti rau duap aceea; cand prietena ta se intoarce cu gunoiul in casa pentru ca nu a recunoscut usa de la ghena; pentru ca aceiasi prietena se supara ca dupa 9 ore de stat in fata calculatorului nu esti in stare sa iesi sa te imbeti cu ea; cand cardul de credit se goleste, cand prietena sus numita iti pierde cerceii preferati, cand Inbox-ul se umple de sute de mailuri de la "Daily Cotcodac", cu fiecare comentariu care apare in lupta acerba pentru un HP mini.


Revenind.
Afara ninge. Strazile ies din matca. Soferii sunt din ce in ce mai putini, dar si mai nervosi si instabili comportamental. Pietonii se impiedica unii de altii pe trotuar.Autobuzele intarzie. Afara ninge. Utilajele de dezapezire au un rol foarte important. Ori sunt inutile, ori ingreuneaza circulatia mai mult decat era deja.
Am senzatia ca lipseste ceva din feericul peisaj urban. Greva la metrou! La modul cel mai serios, ar fi fost motivul perfect pentru un concediu prelungit. Sau.... O revolutie!!!! Una noua ;). Un razboi civil! Orice! ORICE!
Dar nu se intampla nimic. Si peste toate astea, coarne de reni, oameni de zapada falsi,mosi craciuni,brazi, palnuri de rev, cadouri si sa nu uitam de cadouri.
Aaa! Stiti cine e Isus Cristos?

No comments: